Acest lucru l-au constatat membrii Consiliului de Observatori la şedinţa de totalizare , la care au audiat rapoartele de activitate ale IPNA în anul 2007, prezentate de V.Todercan, preşedintele CTRM, şi M. Şlapac, preşedintele Consiliului de Observatori. La şedinţă au participat conducători de subdiviziuni ai televiziunii şi radioului, reprezentanţi ai presei , OSCE în Moldova, societăţii civile.
Întro formă vie şi convingătoare V.Todercan a demonstrat celor prezenţi, că în anul 2007 Compania a continuat procesul de reformare a radiodifuzorului public naţional în conformitate cu prevederile Codului Audiovizualului, recomandărilor Consiliului Europei şi Caietului de sarcini al televiziunii şi radiodifuziunii. În această perioadă volumul de emisie la TV a crescut de la 8 ore în medie pe zi la 18 ore, RadioMoldova emite deja 24 ore zilnic , în comparaţie cu 18 anterior. Emisiunile radio au trecut la formatul calitativ nou stereo , şi- a extins aria de acoperire Radio Moldova Internaţional.
Începînd cu ianuarie 2007 este lansată televiziunea Moldova Internaţional , care actualmente transmite non stop programe proprii şi reluate de la TV Moldova 1.Telespectatorul şi radioascultătorul, care acum este răsfăţat de mai multe canale tv şi radio, - a menţionat V.Todercan ,- a observat deja schimbări de formă, conţinut şi prezentare la serviciile de ştiri, apariţia unor noi emisiuni , cum ar fi Cronos, Săptămîna parlamentară , Zona liberă, Fii Tînăr , Formula succesului , Mai în glumă, mai în serios, Povestea unei vieţi, Contrapunct, Patria mea Republica Moldova , Un dor cu numele Moldova.
După o întrerupere de mai mulţi ani Radio Moldova a revenit la montarea spectacolelor, lansîndu se în 2007 cu Domniţa păstoriţă de scriitoarea Claudia Partole. TV Moldova Internaţional a pus pe post un serial Moldovenii de pretutindeni, apreciat înalt de publicul de peste hotare. În acestă perioadă au devenit mai interesante tematic , mai diverse ca formă şi realizare emisiunile pentru etniile din Republica Moldova.
Preşedintele Companiei a prezentat dinamica pozitivă a procesului de dezvoltare şi retehnologizare a Instituţiei. Dacă în 2006 în companie erau doar 50 calculatoare , apoi pe parcursul anului următor acest număr practic s-a dublat. A fost modernizat echipamentul la actualităţi TV, la centrala de emisie radio. În perioada de referinţă compania a încheiat de trei ori mai multe , decît în 2006 contracte de achiziţie a echipamentului şi altor mărfuri necesare procesului de producţie a instituţiei.
Unul din principalele rezultate , menţionat de V. Todercan şi M.Şlapac, dar şi de majoritatea membrilor CO , a fost implementarea unui nou mecanism de salarizare, care va duce la îmbunătăţirea situaţiei materiale a lucrătorilor şi ca rezultat sporirea calităţii programelor.
Raportul a trezit discuţii din partea CO , care a expus unele doleanţe privind activităţile companiei şi a formulat un şir de recomandări pentru a multiplica pe viitor rezultatele pozitive , obţinute de lucrătorii companiei în această perioadă. Raportul a fost aprobat în unanimitate de şase membri ai CO. Doi dintre ei , V.Ioniţă şi I.Munteanu, au declarat că îşi suspendează temporar funcţia de membru al CO şi au părăsit şedinţa. Raportul de activitate al Conducerii Companiei va fi prezentat Parlamentului. El se va face public pe pagina web a Companiei , care este la fel o apariţie în premieră pentru anul 2007.