Piata romaneasca a serviciilor de televiziune direct-to-home (DTH) a atins anul trecut o valoare de aproximativ 75 de milioane de euro si ar putea creste anul acesta cu aproape 60%, pana la o valoare de 120 de milioane de euro pe fondul cresterii semnificative a numarului de abonati.
La sfarsitul anului trecut erau 1,5 milioane de clienti ai serviciilor DTH iar venitul mediu pe utilizator s-a ridicat la 5 euro pe luna.
Cred ca pana la sfarsitul anului vor exista 2,4 milioane de clienti ceea ce reprezinta o crestere semnificativa fata dde 2007 a declarat pentru Business Standard, Amit Levin presedintele Boom TV.
Preturile serviciilor DTH ar putea creste anul acesta, datorita diferentei de pret dintre piata romaneasca si celelate piete europene.
Preturile pentru serviciile direct-to-home nu se vor mai reduce pentru ca deja sunt la un nivel extrem de scazut. Estimez o crestere usoara a preturilor in viitor pentru ca Romania este o tara unde tarifele sunt foarte jos fata de restul tarilor europene.Valoarea serviciilor oferite este destul de mare, iar operatorii vor fi nevoiti sa ridice preturile pentru a reduce pierderile, a mai declarat reprezentantul companiei
Potrivit acestuia nivelul competitiei pe aceasta piata este foarte ridicat. Avem concurenti foarte puternici ca UPC, RCS, Romtelecom care ofera servicii tripleplay. Preturile pe aceasta piata sunt foarte scazute o multime de discounturi si este foarte greu sa lupti, a mai declarat presedintele Boom
La sfarsitul anului trecut Boom detinea in portofoliu peste o suta de mii de clietii cu o cota de piata de aproximativ 10%, iar reprezentantii sunt optimisti in ceea ce priveste cresterea de anul acesta.
Ceea ce s-a intamplat de la inceputul anului ne arata ca vom inregistra o crestere semnificativa, mai spus Levin. Compania mizeaza pe continutul oferit clientilor iar investitiile in acest segment vor continua.
Strategia noastra pentru acest an este de a ne mentine diferentierea din punct de vedere al continutului fata de ceilalti jucatori din piata. Acesta este motivul pentru care am obtinut drepturile de transmisie ale unor competitii sportive si am largit grila de programe proprii oferite prin lansarea din primavara aceasta a canalul Boom Smarty, a mai spus presedintele Boom.
Potrivit acestuia, majoritatea pietei ghideaza dupa ofere comune sau tripleplay insa Boom va miza in continuare pe calitatea serviciilor.
In viitor vom aduce noi tehnologii pe piata pentru a asigura o cat mai buna calitate a transmisiei pentru a ne pastra diferentierea fata de comeptitie, a mai spus Amit Levin.
Compania ar putea lua in calcul o oferta de servicii comune cu un alt operator.
O oferta comuna cu un alt operator telecom din Romania reprezinta o optiune pentru viitor insa o astfel de oferta nu se afla in strategia noastra de dezvoltare. In viitor cred ca piata se va imparti in oferte comune ale operatorilor si oferte specializate, a mai spus oficialul Boom
Boom a fost in discutii cu foarte multi investitori insa nu a primit o oferta directa de preluare.
Am avut discutii cu foarte multi investitori insa nu am primit nicio oferta directa de preluare a companiei a mai precizat Levin
Principalii jucatori pe aceasta piata sunt RCS-RDS, care opereaza platforma Digi, UPC prin Focus Sat, Romtelecom ce opereaza platforma digitala Dolce, Boom TV si Max TV.