Activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului a fost marcată de alegerile din 2009, an în care s-a observat o imixtiune a instanţelor judecătoreşti în activitatea CCA. De aceast părere este preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi.
În 2009 s-a observat o tendinţă de imixtiune a instanţelor de judecată în activitatea Consiliului. Se creează impresia că este încălcat principiul separării puterii executive şi judecătoreşti. Se încearcă de a se substitui atribuţiile CCA de către unele instanţe de judecată, care se pronunţă în chestiuni foarte specifice, cum ar fi pluralismul politic, eliberarea licenţelor, plasarea publicităţii, a precizat Gorincioi.
Potrivit lui Gheorghe Gorincioi, pe parcursul anului trecut 15 frecvenţe radio nu au putut fi scoase în concurs din cauza instanţelor judecătoreşti, unele licenţele de drept nu au fost prelungite de către CCA din cauza hotărârilor Curţii Supreme de Justiţie, iar în luna decembrie au fost retrase licenţele unor radiodifuzori prin decizii de instanţă.
Gheorghe Gorincioi susţine că CCA va ataca deciziile instanţelor judecătoreşti la Curtea Supremă de Justiţie, adăugând că unele decizii vor fi atacate chiar la CEDO.
Dintre realizările CCA în 2009, Gheorghe Gorincioi a menţionat acordarea a 40 de licenţe de emisie şi 23 de autorizaţii de retransmisie. Gorincioi a ţinut să menţioneze noii actori importanţi, apăruţi în peisajul audiovizual - Jurnal TV, Publika TV, dar şi unele posturi locale.
Preşedintele CCA a menţionat că în 2010 vor fi construite două multiplexe, care vor permite difuzarea a 16 canale de televiziune cu acoperire naţională şi astfel va dispare concurenţa acerbă pentru licenţele de emisie cu acoperire naţională. Va fi de lucru pentru jurnalişti, telejurnalişti şi radiodifuzori, a conchis Gorincioi.